Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en assistent eller för hand. Låt den precis gå ihop.
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och tryck ut den i pajformen. Låt vila i kylen ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Nagga pajbotten med en gaffel. Grädda i ugnen 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Gör under tiden citronfyllningen. Vispa ihop ägg och socker i en kastrull.
Riv ner citronskal (endast det gula) och pressa ut saften ur alla citronerna ner i kastrullen.
Värm upp och rör hela tiden, blir det för varmt så finns risken att äggen koagulerar. När krämen nått 85 grader, använd gärna en termometer, och tjocknat lite så tar du den från värmen. Rör ner smöret i den varma krämen.
Ansa och skiva 2/3 av jordgubbarna.
Lägg skivorna ovanpå pajskalet i botten. Häll över citronkrämen. Ställ pajen i kylskåpet för att svalna helt och stelna lite.
Vispa äggvitor och en nypa socker med elvisp till ett hårt skum.
Koka upp socker och vatten i en kastrull till 123 grader, använd en termometer. Häll ner sockerlagen i marängen under vispning. Fortsätt tills marängen svalnat och fått en fin konsistens.
tills marängen fått fin konsistens.
Ta fram pajen. Fyll en spritspåse med marängsmeten. Spritsa marängen på pajen till önskat mönster. Bränn marängen med en brännare så att den får fin färg. Halvera resterande jordgubbar. Garnera pajen med jordgubbarna precis före servering. Ät och njut!