Varva socker och torkade lavendelblommor i en burk och låt smakerna dra in i sockret 1-3 veckor.
Skorpor
Värm ugnen till 175 grader (varmluft 160 grader)
Sila lavendelblommorna från sockret och spara dem till garnering senare.
Hacka mandeln - hälften grovt och andra hälften fint, så blir det en fin balans mellan smak och struktur i skorporna.
Knäck äggen och separera äggvitorna från gulorna. Spara den ena äggvitan till penslingen av skorporna.
Rör smör och lavendelsocker mjukt. Tillsätt all hackad mandel, 2 äggulor och 1 äggvita. Rör igen till en jämn smet.
Hacka chokladen ganska grovt och blanda med vetemjölet och bakpulvret. Häll blandningen i mandelsmeten och arbeta ihop en deg. Om degen känns för torr kan du tillsätta en till äggula.
Dela degen i två delar och rulla dem till ca 30 cm långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut dom till 12 cm breda längder. Vispa upp den resterande äggvitan och pensla längderna. Strö på lavendelblommorna.
Grädda längderna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de är gyllengula. Ta ut och skär dem direkt på plåten till 2 cm breda skorpor.
Sänk värmen till 75 grader.
Ställ in plåten i ugnen igen och grädda i ytterligare 1 timme tills skorporna är helt torra.