Ett underbart gott nötsmör, använd nötter som du gillar. Blir smöret för hårt i kylen så häll i lite rapsolja och blanda runt Smöret håller ca 3 veckor i kylen.
Rosta nötterna i en stor stekpanna. Passa så det inte blir för brända. Du kan också rosta nötterna i ugnen på 150-200 grader
När nötterna fått färg och börjar knäppa i pannan så häll dem i en ren kökshandduk, tänk på att det är varmt. Gör ett paket av handduken och massera nötterna så att det mesta av skalet försvinner.
Det kan bli lite beskt annars.
Häll nu nötterna i en mixer och kör mixern en stund. Vill du ha ett smör med lite mer bitar så ta bort en fjärdedel av nötterna när du grovmixat.
Mixa sen resten av nötterna till ett löst och lent nötsmör. Beroende på vad du har för mixer kan du behöva göra detta i omgångar, mixa någon minut och gör sedan en paus innan du fortsätter. Upprepa till smöret är helt slätt. Häll i grovhacket i smöret och salta lite.