Att lägga in citroner med salt ger citronerna en lätt syrning och intensifierar smaken av citron. Saltinläggningnen gör citronen mjuk och det går därmed bra att använda hela citronen med skal och allt i matlagningen.
Ingredienser
10 citroner, ekologiska med tunt skal
480 g grovt salt
1 l vatten, kokande
1 citron, saften (ekologisk)
olivolja
Gör så här
Rengör citronerna grundligt.
Gnid in citronerna med salt. Vill du ha riktigt salta citroner så gör en skåra i dem och häll ner lite salt i fruktköttet.
Lägg citronerna tätt i en stor inläggningsburk som är väl rengjord (eller två mindre).
Häll över så mycket kokande vatten att citronerna är helt täckta. Tillsätt det resterande saltet, och saften av en citron.
Häll ett tunt lager olivolja ovanpå och förslut burken väl. Låt stå ca 4 veckor innan du börjar använda dem.