Vispa det mjuka smöret med socker pösigt i 2 minuter i en skål eller matberedare.
Tillsätt mandelmjöl, vetemjöl och ägg. Blanda till en smidig kakdeg. Låt degen vila minst
30 minuter men helst över natten.
Sätt ugnen på 200°. Smörj formarna till mandelmusslorna med smör. Kavla ut degen och använd en av formarna som stans för att få passande degbitar. Tryck ut lite deg i varje form i ett jämnt lager även upp på kanterna.
Baka formarna i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de har fått en fin ljusbrun färg. Låt dem svalna något, vänd ut musslorna ur for- marna och låt kallna helt.
Spritsa i lemoncurd. Toppa med maräng och bränn gärna av med gasbrännare.
Lemoncurd#
Blanda zest (citronskal) samt juice, ägg, gulor och strösocker i en kastrull. Låt sjuda varsamt och rör kontinuerligt tills vätskan tjocknar. Blanda ner smöret och rör till en len kräm. Sila genom en finmaskig sil och häll i en ren burk med tättslutande lock.
Italiensk maräng
Koka upp socker och vatten till en sockerlag, 122°. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är
117°.
Häll sockerlagen i äggvispet under vispning och vispa tills marängen är kall.