Mangoglass med bär och rostad kokos

NYHET
koket.se
Mangoglass med bär och rostad kokos
Foto: TV4/Micke Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Mangoglass med bär och rostad kokos

8 ingredienser

20 min + 4 timmar i frysen

En fräsch och uppfriskande dessert med fryst mango som enkelt mixas ihop med vaniljkvarg. Söta med honung efter smak och toppa med bär och rostad kokos.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Mangoglass

  • 750 g fryst mango
  • 4 msk honung (justera efter mangons sötma)
  • 250 g vaniljkvarg (ca 7,5 % fett)

Topping

  • 2 dl riven kokos
  • 1 msk rörsocker
  • 125 g färska hallon
  • 125 g färska blåbär
  • 1 kruka färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Tina den frysta mangon lätt så att den går att mixa.
  2. Lägg mangon i en matberedare eller kraftfull blender. Tillsätt honung och vaniljkvarg. Mixa ingredienserna tills de blir helt släta och får en sorbetliknande konsistens.
  3. Häll blandningen i en frysbar behållare och ställ in i frysen i minst 4 timmar eller över natten.
  4. Värm en torr stekpanna till medelhög-hög värme. Tillsätt riven kokos och rörsocker. Rör konstant tills kokosen blir gyllenbrun och doftar nötigt, ca 3-5 minuter. Var uppmärksam så att det inte bränns. Låt svalna.
  5. Skölj bären och citronmelissen. Plocka bladen från citronmelissen.

Servering

  1. Ta ut glassen ur frysen ca 10-15 minuter före servering så att den mjuknar något.
  2. Skeda upp glassen i koppar eller skålar.
  3. Strö över den rostade kokosen.
  4. Toppa med färska hallon och blåbär. Garnera med några blad citronmeliss.
  5. Om glassen blir för hård, låt den stå i rumstemperatur en stund eller mixa den snabbt igen före servering för att få en krämigare konsistens.

Tips! Om glassen blir för hård, låt den stå i rumstemperatur och mixa den snabbt igen före servering för att få en krämigare konsistens.