Ekologisk gazpacho

Ekologisk gazpacho
Foto: TV4

Ekologisk gazpacho

Av: Marcus - Helsingborg

Från: Halv åtta hos mig

28 ingredienser

Ekologisk gazpacho med ceviche på pilgrimsmusslor och räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gazpacho

  • 500 g tomat (ekologiska)
  • 0,5 gurka (ekologisk)
  • 1 schalottenlök
  • 1 king solo vitlök, hackad
  • 3 paprikor (ekologiska)
  • 2 msk sherryvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 20 cl grönsaksbuljong
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 4-6 droppar tabasco
  • 6 droppar worcestersås
  • salt

Ceviche

  • 3 pilgrimsmusslor (frysta)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,25 gurka
  • 0,5 mango
  • 1 avokado
  • 1 salladslök
  • 0,5 rödlök
  • 1 tomat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Limelag

  • 0,2 dl limefrukt, pressad
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • 0,5 msk färsk koriander, hackad

Gör så här

Gazpacho

  1. Finhacka tomaterna och gurkan till toppingen.
  2. Finhacka tomaterna och gurkan till toppingen.
  3. Mixa resterande grönsakerna och tillsätt sedan vinäger, olivolja och grönsaksbuljong.
  4. Smaka av med kryddorna, tabascon, worcestersåsen och salt.
  5. Häll upp soppan i glas och garnera med räkor och kräftstjärtar, toppa soppan med grönsakerna och färsk timjan.

Ceviche

  1. Salta pilgrimsmusslorna och halstra dem i olivolja i en panna, låt de svalna och tärna dem fint.
  2. Skala räkorna och strimla salladslöken och rödlöken.
  3. Tärna gurka, mango och avokado fint.
  4. Skålla, skala, kärna ur och strimla tomaterna.
  5. Blanda lagen och vänd ner skaldjuren och grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
  6. Kyl cevichen minst 1 timme innan servering.