Yoghurt med valnötter och äpplen

Yoghurt med valnötter och äpplen
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Yoghurt med valnötter och äpplen

4 ingredienser

Yoghurt med valnötter och äpplen passar både som mellis, GI-frukost eller dessert.

1 portion innehåller: 214 kcal/895 kJ, 8 g fett, 2 g fibrer
Med inspiration från det grekiska köket. Använd flytande honung eller värm vanlig honung tills den blir mjuk.

Ingredienser

portioner

Yoghurt med valnötter och äpplen

  • 6 dl mild yoghurt naturell
  • 3 äpplen
  • 1 dl valnötter
  • 2,5 msk honung

Gör så här

  1. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills den blivit tjock och lite krämig.
  2. Skär äpplena i tunna klyftor. Låt dem koka upp i lite vatten så att de bara precis blir lite mjuka.
  3. Hacka valnötterna ganska grovt. Skeda upp den avrunna yoghurten i glas eller små skålar. Lägg på äpplen och valnötter och ringla över lite honung.