Äppelkompott med kanel

Äppelkompott med kanel
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Äppelkompott med kanel

6 ingredienser

Traditionsrik svensk mat när den är som bäst. Receptet bjuder Örjan Klein, känd Stockholmskrögare, på.

1 portion innehåller: 79 kcal/332 kJ, 0 g fett, 1 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 6 syrliga äpplen
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Koka dem med vatten, socker och kanelstång tills de nätt och jämnt är mjuka.
  3. Blanda potatismjöl och vatten.
  4. Tillsätt redningen under omrörning och låt kompotten sjuda upp utan att koka.