Crunchy müsli

Crunchy müsli
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Crunchy müsli

9 ingredienser

Många färdiga müsliblandningar påminner mest om kaksmulor, så söta är de. Här bjuder vi på en variant som blir lite knaprig, men mindre söt.

1 portion innehåller: 144 kcal/602 kJ, 8 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl sötmandel, hackad
  • 0,5 dl kokos
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl rågflingor
  • 1 dl torkade aprikoser, fint hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda vatten, olja och honung i en bunke. Rör ner alla övriga ingredienser utom aprikoserna.
  2. Lägg blandningen på en långpanna. Ställ in i ugnen och rosta i ca 15 minuter. Rör om flera gånger under tiden.
  3. Låt svalna, blanda ner aprikoserna och häll upp i en burk.