Mandelskorpor

Mandelskorpor
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Mandelskorpor

5 ingredienser

Dessa blir snabbt favoritskorpor. Mandeln ger fett av bra sort och något annat fett behövs inte.

1 kaka innehåller: 75 kcal/314 kJ, 3 g fett, 1 g fibrer.

Ingredienser

25–30 st

  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal 1 dl mandel fint. Hacka resten av mandeln.
  2. Blanda mandel, socker, mjöl och bakpulver. Blanda ner äggen och arbeta ihop till en deg.
  3. Forma till två längder, lika långa som plåten. Platta ut dem med handen.
  4. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och skär längderna i sneda snittar.
  5. Sänk ugnsvärmen till 100° och torka skorporna i ca 30 minuter.