Bärgömmor

Bärgömmor
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Bärgömmor

9 ingredienser

Havregryn ger en mild och lite nötaktig smak i baket.

1 kaka innehåller: 109 kcal/458 kJ, 5 g fett, 1 g fibrer.

Ingredienser

12 st

  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl filmjölk
  • 0,5 dl flytande matfett [50 g]
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 2 dl hallon (eller andra bär)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda ner fil och matfett. Blanda ihop havregryn, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner. Rör ordentligt.
  3. Skeda ut smeten i muffinsformar. Gör en liten fördjupning i varje kaka med mjölad tumme. Lägg några hallon i fördjupningarna. Grädda i ca 12 minuter.