Marockansk fisk

Marockansk fisk
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Marockansk fisk

10 ingredienser

En rätt med mycket kryddor och citron som blir smakrik utan att vara stark.

1 portion innehåller: 171 kcal/506 kJ, 12 g fett. 0 g fiber

Ingredienser

portioner
  • 500 g fiskfilé (t ex fjällad gös)
  • 1 citron eller 2 lime

Chermoula

  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 2,5 msk färsk koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk harissa (eller sambal oelek)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till chermoulan.
  2. Skär citron eller lime i tunna skivor och lägg ut dem i en ugnsfast form. Lägg fiskfilén ovanpå.
  3. Skär några snitt i fisken. Fyll med kryddblandningen och gnid in resten över hela fisken.
  4. Låt gärna stå kallt någon halvtimme innan fisken ugnsbakas. Baka fisken i ca 20 minuter i ugnen.