Paprikasås

Paprikasås
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Paprikasås

6 ingredienser

Kött, fisk, bönbiffar – det här är en sås som passar perfekt till allt. Och missa inte grillningen av paprikorna – det är helt avgörande för smaken.

53 kcal/220 kJ, 2 g fett, 1 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 2 röda paprikor
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl minifraiche (eller matyoghurt)
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem på ett fat som tål hög värme eller på galler och pensla dem med olja.
  2. Grilla dem eller stek dem i 250° varm ugn i ca 15–20 minuter. Vänd paprikorna några gånger. De blir bubbliga och kan bli lite brända på ytan.
  3. Ta ut paprikorna ur ugnen och lägg dem i en plastpåse i 15–20 minuter. Sedan är det lätt att dra av det tunna skinnet.
  4. Mixa paprikorna med den skalade och hackade löken. Lägg blandningen i en kastrull tillsammans med buljongen och hetta upp såsen.
  5. Tillsätt minifraiche eller matyoghurt. Smaka av med salt.