Parmesangratinerade potatisskivor

Parmesangratinerade potatisskivor
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Parmesangratinerade potatisskivor

6 ingredienser

Bakad potatis är gott och med detta täcke blir den extra läcker!

1 portion innehåller: 263 kcal1100 /kJ, 8 g fett, 5 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 4 rejäla bakpotatis
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl parmesanost, färskriven
  • 2 tomater
  • ca 2 msk färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tvätta potatisarna. Skär dem i centimetertjocka skivor. Pensla med olja och salta. Lägg dem på smort fat eller plåt och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Dela och kärna ur tomaterna och skär tomatköttet i små tärningar.
  4. Blanda tomat, parmesan och timjan och fördela blandningen ovanpå potatisskivorna.
  5. Höj värmen till 225° och gratinera i ca 10 minuter.