Ugnsbakade rotsaker

Ugnsbakade rotsaker
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Ugnsbakade rotsaker

6 ingredienser

Det är fascinerande att något så enkelt och billigt som rotfrukter i ugnen kan bli så gott … Faten brukar snabbt länsas när dessa försvinnande goda rotsaker bjuds. Öka gärna mängden morötter och palsternacka om du utesluter kålrot.

80 kcal/333 kJ, 2 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • 2 små eller 1 större palsternacka
  • 4 morötter
  • 0,5 kålrot
  • 0,5 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt (gärna flingsalt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär löken i klyftor eller purjolöken i bitar. Skala och skär rotsakerna i ganska rejäla bitar.
  3. Lägg allt i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Droppa över lite olja och salta.
  4. Baka i ugn i 20-30 minuter.