Thaisoppa

POPULÄRT
Thaisoppa
Foto: Joel Wåréus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Thaisoppa

10 ingredienser

Det är bara att tacka för alla goda smaker som vi får från det thailändska köket!

1 portion innehåller: 227 kcal/950 kJ, 13 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 förp kokosmjölk, lätt [400 g]
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 1 citrongräs
  • 300 g frysta broccolibuketter
  • 100 g sockerärtor
  • 0,5 dl färsk koriander (eller bladpersilja)

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong och kryddor.
  2. Banka med knivskaftet på stjälken på citrongräset och lägg i grytan. Låt allt koka i ca 5 minuter.
  3. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka i ca 5 minuter till.
  4. Skär broccolibuketterna i mindre bitar, strimla sockerärterna. Låt koka upp.
  5. Smaka av – vill du ha lite hetare smak är det bara att ta i lite mer sambal oelek.
  6. Servera med finstrimlad koriander eller bladpersilja.