Ättiksströmming

Ättiksströmming
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Ättiksströmming

7 ingredienser

Stekta strömmingsflundror som får ligga i ättikslag några timmar före servering går utmärkt att äta både morgon, middag och kväll. Ät dem som huvudrätt eller bara på en hård smörgås tillsammans med inlagda rödbetor.

En portion innehåller: 240 kcal/1002 kJ, 13 g fett, 2 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1 sats strömming, stekt
  • 2 rödlökar, i tunna skivor
  • 0,5 tsk vitpepparkorn

ättikslag

  • 2 dl vatten
  • 3 msk ättika
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Varva den stekta strömmingen med löken och de stötta vitpepparkornen.
  2. Blanda ingredienserna till lagen, som antingen kan slås kall över varm strömming eller kokas upp och slås varm över kall strömming.