Parmesanfylld kycklingfilé

Parmesanfylld kycklingfilé
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Parmesanfylld kycklingfilé

7 ingredienser

Servera gärna filén på en bädd av färska spenatblad eller den gröna sallat som är bäst för säsongen. Fläskfilé smakar också utmärkt med denna fyllning.

1 portion innehåller: 163 kcal/684 kJ, 7 g fett, 0 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 dl persilja, finskuren
  • 0,5 dl parmesanost, färskriven
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • ev 1 klyfta vitlök, fint hackad
  • 1,5 msk matfett, till stekning (fast eller flytande)

Gör så här

  1. Skär en längsgående skåra i varje kycklingfilé. Blanda persilja, parmesan, salt, peppar och eventuellt vitlök.
  2. Stoppa lite fyllning i varje filé och »sy« sedan igen dem med tandpetare.
  3. Värm matfettet i en stekpanna. Bryn filéerna runt om tills de får fin färg.
  4. Häll lite vatten i pannan och låt puttra, gärna under lock, tills filéerna är genomstekta. Det tar 15–20 minuter.
  5. Servera direkt, men kycklingen smakar också fint ljummen eller kall.