Maries citronpannacotta

POPULÄRT
Maries citronpannacotta
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Maries citronpannacotta

7 ingredienser

Krämig och len dessert med frisk och fräsch smak av citron och syrliga äpplen.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron

Topping

  • 0,5 äpple
  • citronsaft
  • strösocker
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa citronen och häll saften i en skåll.
  2. Koka upp grädde och strösocker i en kastrull och låt sjuda i 3-4 minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt finrivet citronskal och citronsaft under konstant vispning i ca 30-40 sekunder.
  4. Häll gräddblandningen i portionsglas eller burkar. Låt stå kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.
  5. Skär äpple i mycket små tärningar. Lägg i en skål och blanda med strösocker och citronsaft. Låt gärna stå och dra några timmar.
  6. Vispa grädden.
  7. Lägg en tesked syltade äpplen och en klick vispgrädde på toppen av varje pannacotta. Ät och njut!