Både färska och frysta haricots verts passar att marinera. Bönorna behöver ligga minst 2 dygn i marinaden för att dra åt sig kryddorna. Servera som tillbehör till kött eller fågel eller på buffébordet.
Koka bönorna i 3 minuter, häll av vattnet och spola dem i kallt vatten. Lägg tillbaka bönorna i kastrullen och strö över salt, lägg på lock och låt bönorna stå i rumstemperatur i 2 timmar. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och finhacka chilin, skala och pressa vitlöken.
Lägg chili, vitlök, curry, gurkmeja och bockhornsklöver i en liten kastrull. Häll på olja, hetta upp blandningen och sjud marinaden på svag värme i 3–4 minuter.
Lägg bönorna i en burk och häll över marinaden. Låt dem svalna i rumstemperatur i 1 timme. Ställ sedan in bönorna i kylen och låt dem marinera i 2 dygn.