Marinerade musslor med ramslök och grädde

koket.se
Marinerade musslor med ramslök och grädde
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Marinerade musslor med ramslök och grädde

9 ingredienser

20 m

Inled middagen med en festlig förrätt bestående av marinerade musslor med ramslök och grädde.

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp blåmusslor, rensade och tvättade
  • 2 msk lök, fint skuren
  • vitvinsvinäger
  • kallpressad rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • grovt salt
  • 1 dl grädde
  • 3 blad ramslök

Gör så här

  1. Värm en kastrull och lägg i musslorna. Låt musslorna tillagas med sin egna vätska lite snabbt. De ska bara precis öppna sig.
  2. Slå ut musslorna på en plåt så att de svalnar.
  3. Plocka ur musslorna ur skalet och bryt isär skalen.
  4. Välj ut de största skalen och lägg åt sidan. Du behöver ett skal per mussla.
  5. Marinera musslorna med skuren lök, vinäger, rapsolja, salt och peppar. De ska ligga och gotta sig i lite vätska.
  6. Låt musslorna dra i minst 5 minuter.
  7. Fördela musselskalen på ett vackert fat med lite grov salt så att de står stabilt.
  8. Lägg en mussla i varje skal och häll över lite marinad.
  9. Toppa varje mussla med en liten skvätt grädde och strimlad ramslök.