Tapasdessert

Tapasdessert
Foto: TV4

Tapasdessert

Av: Märit - Öland

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 min (2 h frys)

Två små tapasdesserter på pannacotta, vit choklad och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Kopke 8048, 65 kr.

Ingredienser

portioner

Mörk chokladmousse

  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor

Vit chokladmousse

  • 1 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit bakchoklad

Vit chokladpannacotta med halloncoulis

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 4 gelatinblad, blötlagda
  • 240 g vit bakchoklad
  • 250 g hallon
  • 1 dl florsocker

Gör så här

Mörk och vit chokladmousse

  1. Börja med den mörka moussen. Bryt chokladen i biter. Smält den i en djup tallrik över vattenbad. Vispa grädden, inte allt för hårt. Ta chokladen av värmen.
  2. Rör ner en äggula i taget i lite av den vispade grädden (tillexempel i en kaffekopp). Rör ned detta i chokladen. Vänd sedan ner chokladen i resten av grädden med stora luftiga tag. Häll upp i portionsglas.
  3. Blötlägg gelatinet. Vispa grädden lätt. Hacka den vita chokladen och smält i en tallrik över vattenbad. Ta chokladen av värmen. Rör i gelatinet.
  4. Rör med en slickepott ner lite av den vispade grädde, endast ett par matskedar åt gången (sammanlagt 1-1,5 dl). Rör tills allt är slätt. Vänd ned chokladen i resten av grädden.
  5. Häll den vita moussen över den mörka. Låt stelna i kylen.

Vit chokladpannacotta med halloncoulis

  1. Blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädde och mjölk.
  2. Tillsätt socker och choklad. Krama ur gelatinet och lägg ner. Låt allt smälta under omrörning.
  3. Häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylen ett par timmar. Mixa hallonen, smaka av med florsocker. Sila genom en finmaskig sil. Häll över pannacottan.