Markiz vörtpizza på fyra sätt
Ingredienser
Vörtpizza
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vörtmix
- 1-2 msk sirap
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl smör (eller olivolja)
Rödbetssallad och köttbullar
- 1 dl crème fraîche
- 1-2 dl rödbetssallad
- 20-25 köttbullar
- 1-2 msk rostad lök
Skinka och pepparrot
- 1 dl crème fraîche
- 0,25 citron
- 0,5 dl Västerbottensost
- 4-6 skivor skinka
- 0,5 msk färsk pepparrot
Lök, lax och löjrom
- 1 dl crème fraîche
- 50 g parmesanost, riven
- 2 msk gräslök, finhackad
- 2 msk rödlök, finhackad
- 10-12 skivor gravad (eller rökt lax)
- 50 g Kalix löjrom
- flingsalt
- peppar
- citron
Sötpotatishummus och chorizo
- 1 dl crème fraîche
- 50 g fetaost
- 2 dl Sötpotatishummus
- 2-3 chorizokorvar
- 2 msk picklad rödlök