Piementos de Padrón med havssalt

Piementos de Padrón med havssalt
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Piementos de Padrón med havssalt

3 ingredienser

Pepparfrukter att servera som tapas. Receptet kommerfrån boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

Ingredienser

portioner
  • 200 g pimiento de padrón
  • 4 msk neutral olja
  • rikligt med havssalt

Gör så här

  1. Stek dem på hög värme i olja, ca 1 minut.
  2. Krydda rikligt med havssalt.