Marry me chicken

POPULÄRT
koket.se
Marry Me Chicken
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Marry me chicken

17 ingredienser

30 min

En middagsrätt så god att ingen kan motstå den - kyckling i gräddig sås med soltorkade tomater serverad med krämig pasta.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer (tunna, á 150 g)
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 12 soltorkade tomater, halverade
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 65 g babyspenat
  • neutral matolja, att steka i
  • salt
  • peppar

Risoni

  • 4 dl risoni
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 msk smör
  • 2 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen. Vänd i mjöl och stek i olja i stekpanna på medelvärme till gyllene färg på båda sidor. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.
  2. Stek vitlöken i samma panna tills den mjuknar. Tillsätt grädde och mjölk, soltorkade tomater, paprikapulver och oregano. Låt puttra ihop i några minuter.
  3. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt putta ihop med såsen. Såsen kommer kommer tjockna något av paneringen på kycklingen. Strö över parmesan och spenat och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka risoni i buljong i 8 minuter. Dra av från värmen och låt buljongen vara kvar. Klicka i smör och lägg i parmesan. Rör om ordentligt så att det blir krämigt och smaka av med salt och peppar. Om risonin känns torr eller för fast, tillsätt lite varmt vatten och rör om.
  5. Servera kycklingen med den krämiga risonin och njut!