Kall cucumissoppa och pilgrimsmussla

Kall cucumissoppa och pilgrimsmussla
Foto: TV4

Kall cucumissoppa och pilgrimsmussla

Av: Martin - Örebro

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

30 min

Kall gurksoppa som serveras med en halstrad pilgrimsmussla på våffelhjärta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 1 gurka, skalad och delad i mindre bitar
  • 2 msk gräslök, finhackad (eller sticklök)
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk grönsaksfond
  • 2 msk persilja
  • 2 msk citron, saft
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Våfflor

  • 50 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • 2 dl Västerbottensost, riven

Pilgrimsmusslor med tillbehör

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 4 msk löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 8 msk crème fraîche

Gör så här

Soppa

  1. Skölj och skala gurkan. Skär i mindre bitar, mixa alla ingredienser till en slät soppa. Ställ soppan i kylen och servera soppan kall.

Våfflor

  1. Smält smöret, vispa ägg och mjölk. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner gräslök och osten och grädda våfflorna strax innan servering.

Pilgrimsmusslor med tillbehör

  1. Stek pilgrimsmusslorna i smöret. Salta och peppra. Lägg den stekta pilgrimsmusslan på ett våffelhjärta och servera med löjrom, rödlök och crème fraiche.