Maskrossaft

maskrossaft
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Maskrossaft

4 ingredienser

Plocka maskrosor och gör en riktigt god och enkel saft du kan njuta av hela sommaren!

Tips! Marie Mandelmann kokar även med några svartvinbärsblad och trädgårdssyra i saften.

Ingredienser

  • 1 l maskrosblommor, utan skaft
  • 1,6 l vatten
  • 9 dl strösocker
  • 2 citroner, saften

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull med lock.
  2. Skölj blommorna (kronbladen) noga och lägg dem i kastrullen. Låt koka lugnt under locka i ca 1 timme.
  3. Rör ner citronsaft och sila bort blommorna. Smaka av och se om det behövs tillsättas mer citronsaft.
  4. Häll saften på rena flaskor som hettats upp till 100 grader. Späd den koncentrerade saften med vatten vid servering.