Fläskfilé med grönsaksfräs och sweet chili

Fläskfilé med grönsaksfräs och sweet chili
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Fläskfilé med grönsaksfräs och sweet chili

13 ingredienser

Sweet chili-sås är bra att ha hemma när man önskar en lite sötstark. Kokt bulgur eller ris passar bra till.

1 portion innehåller: 254 kcal/1064kJ, 13 g fett, 3 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk margarin till stekning (fast eller flytande)

Grönsaksfräs

  • 1 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 morötter
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul zucchini
  • 1 msk olja
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 2,5 msk sweet chilisås
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 1 dl jordnötter (eller cashewnötter)

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i skivor och stek dem några minuter på båda sidor. Strimla purjolöken. Hacka vitlöken fint.
  2. Skär morötterna i tändsticksstora strimlor. Skär paprikan i strimlor och squashen i bitar.
  3. Värm oljan i en wokpanna eller en rejäl stekpanna, och fräs grönsakerna nätt och jämnt mjuka.
  4. Tillsätt sweet chili-sås, kryddor och sist nötterna.