Fransk löksoppa med Gruyèretoast

Mathias Dahlgren

Fransk löksoppa med Gruyèretoast

10 ingredienser

Ingredienser

portioner

Löksoppa:

  • 1 kg gul lök, skalad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 dl vitt vin
  • 1 l mörk buljong
  • 10 timjanblad
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Toast:

  • 4 skivor toast
  • 4 skivor gruyèreost

Gör så här

  1. Löksoppa:
  2. Hacka löken grovt och bryn den i medlevarm panna i olivolja. Tillsätt vitlök, timjan, vin och buljong. Koka löken mör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Toast:
  4. Rosta bröden på båda sidor, lägg på osten och låt den smälta.
  5. Bryt sönder toasten och servera
  6. Toastbitarna med ostsidan ner i soppan.