Matig melon- och myntasallad med feta

koket.se
Matig melon- och myntasallad med feta
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Matig melon- och myntasallad med feta

13 ingredienser

25 min

Dante gör här en matig och mättande version av klassikern melon, mynta och fetaost - en smakkombination som verkligen går hem på sommaren.

logo
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 150 g fetaost
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft (ekologisk)
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 cantaloupemelon
  • 2 dl pumpakärnor
  • ca 100-150 g parmaskinka
  • 1 förp färdigkokta cannellinibönor (à ca 400 g)
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smula fetaosten. Finhacka myntan, lägg undan några hela blad till servering.
  3. Rör ihop yoghurt, fetaost, honung, finrivet citronskal, pressad citronsaft och mynta. Smaka av med salt och svartpeppar. Jag gillar att ha bitar
  4. av fetaosten i röran, vill du ha den helt slät mixar du yoghurten och fetaosten innan du blandar ihop det med de andra ingredienserna.
  5. Blanda och vänd runt pumpakärnorna med lite vatten. Salta dem och lägg ut på en bakpappersklädd plåt i ugnen. Rosta ca 10 minuter. Vattnet gör attt saltet fastnar på kärnorna.
  6. Dela, kärna ur och skär bort skalet på melonen. Skär melonköttet i munsstora bitar.
  7. Häll av och skölj cannellinibönorna. Blanda dem med lite salt, vinäger och en god olivolja.

Servering

  1. Bred ut fetaostkrämen i botten av ett stort fat. Topp med melonen och bönor.
  2. Avsluta med parmaskinkan, pumpakärnorna, lite flingsalt, färsk mynta och några droppar olivolja.