Siri Barjes vegetariska variant på den klassiska salladen nicoise. Kokt potatis, kokt ägg, surdegskrutonger, oliver och haricots verts som toppas med enkel senaps- och vinägerdressing.
Vispa ihop olja, vinäger och senap till dressingen. Salta och peppra, rör ned crème fraiche och en skvätt citronsaft.
Koka potatisen med skalet på precis så att de är klara, häll av och dela i mindre bitar.
Koka äggen i 7 minuter, spola dem kalla. Stek eller koka haricots verts tills de är klara, ungefär 2 minuter. Tips! För att spara energi och tid, låt haricots vertsen koka med äggen.
Riv brödet i mindre bitar och stek i olja tills de är gyllenbruna.
Hacka romansalladen grovt. Dela tomaterna i fyra delar.
Lägg salladen i botten på ett fat, lägg på potatisen medan den fortfarande är varm. Toppa med haricots verts, oliver, tomater och brödkrutonger. Dela äggen och lägg på salladen. Droppa över dressingen. Servera med en citronklyfta.