Matiga våfflor med lagrad ost

NYHET
Matiga våfflor med lagrad ost
Foto: TV4/ Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Matiga våfflor med lagrad ost

17 ingredienser

30 min

Hilda bjuder på matiga våfflor med lagrad ost och italienska tillbehör.

Ingredienser

portioner4 - 6

Våfflor

  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 1,5 tsk torkad rosmarin

Servering

  • rucolasallad
  • tomat
  • burrata
  • rödlök, tunt skivad
  • parmaskinka (eller mortadella)
  • pinjenötter, rostade
  • olivolja
  • parmesanost, hyvlad
  • färsk basilika

Gör så här

Våfflor

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, salt, mjölk och vatten till en jämn smet.
  3. Rör sedan ner den rivna osten och det smälta smöret. Det är viktigt att smöret har svalnat, annars smälter osten i smeten.
  4. Värm upp våffeljärnet ordentligt. Smöra järnet och grädda smeten till gyllene våfflor.

Servering

  1. Servera våfflorna med rucola, tomater, burrata, rödlök, charkuterier, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan.
  2. Ringla över olivolja och toppa med färsk basilika.