Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm
POPULÄRT
Foto: TV4
Matjessill med dillslungad potatis och pepparrotskräm
28
Spara
Av:
Tom Sjöstedt
Från:
Kökets middag
14
ingredienser
25 m
Enkelt
Fisk
Husmanskost och receptklassiker
Midsommarmat
Snabbt
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Se Tom Sjöstedt laga receptet
Ingredienser
400 g matjessill hel (gärna Norröna)
Dillslungad potatis
600 g färskpotatis, skrubbad
50 g smör
1 knippe dill, hackad
Pepparrotskräm
2 dl smetana
0,5 dl färsk pepparrot
salt
Snabbpicklad gurka
1 dl ättika
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 gurka
Garnering
rödlök, tunt skivad
färsk pepparrot, riven
färsk dill
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skär sillen i feta bitar.
Koka potatisen och häll av vatten. Smält smöret och slunga potatisen. Avsluta med dillen precis innan servering.
Vispa smetanan så den blir fluffig. Blanda i pepparrot och smaka av med salt.
Vispa ihop ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin. Låt ligga, gärna över natten om man hinner.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut