Rullad sjötunga med egenplockad svamp

Rullad sjötunga med egenplockad svamp
Foto: TV4

Rullad sjötunga med egenplockad svamp

Av: Matte Carlsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

11 ingredienser

1h

Serveras med mandelpotatis och vitvinssås. En naturlig, lyxig och god rätt som passar bra vid festligare tillfällen. /Matte Karlsson

Matte bjöd även på
Västerbottenpaj
Minigino med kokos

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 400 g rödtungafilé
  • 200 g svart trumpetsvamp

Gör så här

Potatis

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Vitvinssås

  1. Fräs två finhackade schalottenlökar i smör.
  2. Rör ner mjöl och späd ut med 2 dl vitt vin och 4 dl fiskbuljong (eller vatten samt en tärning).
  3. Tillsätt 3 dl grädde och låt koka i 15 minuter och rör om då och då.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Fisk

  1. Rulla filéerna och sätt ihop dem med en tandpetare.
  2. Låt dem ligga i fiskbuljong och småputtra på svag värme i cirka 5-10 minuter.

Svamp

  1. Stek svampen i smör och lägg åt sidan.
  2. Servera fisken tillsammans med sås och mandelpotatis.
  3. Strö svart trumpetsvamp över rätten.

Vintips
Chablis Bouchard Aine & Fils art nr. 81857