Mazarinsemla

POPULÄRT
koket.se
Mazarinsemla
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Mazarinsemla

8 ingredienser

45 min

En makalöst god och snabb variant på semla i form av mazarinkaka med mandelmassa, hyvlad mandel och vispad grädde. Ett måste för alla semmel- och mazarinfantaster.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner

Mazarinkaka

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel
  • 200 g mandelmassa, riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelspån

Dekoration

  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form på ca 20 cm i diameter.
  2. Smält smöret, blanda ner socker och ett ägg i taget.
  3. Tillsätt kardemumma, riven mandelmassa och mjölet. Rör till en jämn smet.
  4. Fyll formen med smeten och strö över mandel.
  5. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna helt.
  6. Vispa grädden fluffig och fyll en spritspåse med tyll.
  7. Dekorera kakan med vispad grädde genom att spritsa snyggt.