Pocherat lantägg med kantareller

Pocherat lantägg med kantareller
Foto: tv4
Melker Andersson
Melker Andersson

Pocherat lantägg med kantareller

7 ingredienser

15 min

Pocherade ägg serveras tillsammans med smörstekta kantareller och finhackad gräslök.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg (färska lantägg)
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • salt
  • 1 l kantareller (torra och fina)
  • 50 g smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 knippe gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Rensa svampen. Stek svampen i en stekpanna med smöret och hackad lök. Salta och peppra.
  2. Knäck äggen i en bunke med ättika och 1 msk vatten, låt stå i ca 5 min så att ”äggen sätter sig”.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta och ”vispa” vattnet med en träslev. Häll i äggen ett i taget, se till att vattnet sjuder, ej kokar! Pochera ägget i ca 2-3 min. Ta upp ägget med en hålslev och servera med nystekta kantareller. Strö över gräslök.