Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Porchetta med gorgonzolapolenta
Foto: Jenny Grimsgård
Porchetta med gorgonzolapolenta
19
Spara
Av:
Melker Andersson
19
ingredienser
Helgrillat fläsk i ugn med massor av goda kryddor.
Fest
Italiensk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
2 kg färsk fläsksida utan svål
salt
4 klyftor vitlök, finhackade
1 knippe persilja, hackad
200 g spenat, lättstekt och avsvalnad
2 kvistar rosmarin, plockade och hackade
10 kvistar timjan, plockade och hackade
10 blad salvia, hackade
2 apelsiner, rivet skal av
2 citroner, rivet skal av
svartpeppar
ev steksnöre
Gorgonzola-Polenta
2 dl polenta
200 g gorgonzolaost
6 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl grädde
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Porchetta: Blanda samtliga ingredienser utom fläsk och salt i en bunke.
Lägg fläsksidan på skärbrädan med skinnsidan nedåt. Salta fläsket och fördela fyllningen i mitten.
Rulla ihop fläsksidan, bind upp med ett steksnöre. Låt ligga och rimma 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader.Stek fläsksidan i ugn ca 3½ timme.
Stek fläsksidan i ugn ca 3½ timme.
Låt köttet vila minst 30 minuter innan du serverar det med gorgonzolapolenta´.
Gorgonzolapolenta:Koka upp vatten, mjölk, grädde och salt i en tjockbottnad kastrull.
. Häll i polentan under omrörning. Låt sjuda under lock 45 minuter, späd eventuellt med mer vatten.
Ta kastrullen av värmen. Smaka av polentan med salt och peppar. Smula ner gorgonzolan och rör om.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut