Julpops
Av: Mia Öhrn
Från: Macarons, cupcakes, cakepops
Cakepops som tilltugg på glöggfesten slår vilken grönmögelosttoppad pepparkaka som helst.
Se fler recept ur boken
Macarons, cupcakes, cakepops
Ingredienser
Kaka
- 75 g smör
- 2,5 dl vetemjöl [150 g]
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 msk pepparkakskrydda (eller motsvarande mängd malen kanel, kardemumma, nejlika och ingefära)
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl gräddfil, mjölk eller fil
- smör
- ströbröd
Till klubborna
- 150 g färskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
- 1-2 dl lingonsylt
- 350 g vit bakchoklad, till doppning och dekor
- 25 g mörk choklad, till dekor
- röd hushållsfärg
- strössel, godis och mukhwas