Fikonbröd

Fikonbröd
Foto: TV4
Mia Öhrn
Mia Öhrn

Fikonbröd

4 ingredienser

Godis med vuxen smak får man av konjaksmarinerade fikon inbäddade i mandelmassa och mörk choklad. Perfekta att njuta till en stark kopp kaffe eller ett glass sött vin. /Mia Öhrn

Receptet ger 20 små bröd.

[Här hittar du receptet på mandelmassa.

](/mia_ohrn/efterratter_och_godis/_/mandelmassa/)

Ingredienser

  • 6 torkade fikon [ca 100 g]
  • 2-3 msk glögg
  • 300 g mandelmassa
  • 200 g mörk choklad, till doppning

Gör så här

  1. Hacka den torkade frukten smått.
  2. Lägg i en skål och häll över glöggen. Låt dra i ca 20 minuter.
  3. Knåda sedan ihop mandelmassan med fikonen så att allt blandas väl.
  4. Dela massan i 20 bitar och forma små avlånga limpor.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  6. Doppa fikonbröden i chokladen.
  7. Låt stelna och förvara i kyl.