Klä en liten bunke eller skål med rund botten med plastfolie.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa blåbären fint.
Värm upp sockret och vattnet i mikron eller en liten kastrull på spisen tills sockret smält och vätskan känns het. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, skaka av dem och lös upp dem i det varma sockervattnet. Låt svalna något och blanda sedan med blåbärspurén.
Vispa grädden till moussen ganska löst. Rör ner yoghurten i blåbärsblandningen och vänd sedan försiktigt ner den lättvispade grädden. Häll den lösa moussen i bunken och jämna till ytan. Ställ formen i kylen över natten eller i frysen i minst 4 timmar.
Skär till en cirkel ur den ena tårtbottnen, med en diameter som är knappt 1 cm större än bunken. Lossa moussen ur bunken och placera den på tårtbottnen. Forma nästa tårtbotten runt moussen, skär eventuellt ut kilar ur bottnen för att få den att passa bättre runt moussen och skarva med bitar ur resten av tårtbottnarna.
Vispa grädden ganska löst och bre den i ett tunt lager runt tårtan. Dekorera med ett tätt lager hallon och eventuellt ätliga blommor, t.e.x rosor.