Midsommartacos

Midsommartacos
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Midsommartacos

28 ingredienser

30 m

Sommarens tacos är fylld med gubbröra, hummerröra eller kall potatis och sill!

Ingredienser

portioner4 - 6

Gubbröra

  • 400 g matjessill
  • 6 ägg, hårdkokta och kalla
  • 1 rödlök (stor)
  • 30 g gräslök
  • 150 g majonnäs
  • 100 g crème fraîche
  • salt
  • peppar

Hummerröra

  • 200 g skalade räkor
  • 1 hummer, kokt
  • 1 äpple
  • 2 selleristjälkar
  • 2 dl majonnäs
  • smetana (till rätt konsistens)
  • limefrukt, juice och även zest (till önskad smak)
  • svartpeppar (till önskad smak)
  • salt (till önskad smak)
  • blandade örter

Sill- och potatisfyllning

  • smetana
  • färsk pepparrot, riven
  • rödlök, finhackad
  • löjrom
  • gräslök
  • svartpeppar
  • potatis, kokt och kall
  • sill (valfri sort)
  • dill

Tacoskal

  • 2 tunnbröd

Gör så här

Gubbröra

  1. Hacka sill, ägg, lök och gräslök fint.
  2. Vänd i majonnäs och sist crème fraiche.
  3. Smaka upp med salt och peppar.
  4. Klicka ut över avsvalnad tunnbrödtaco.

Hummerröra

  1. Skala räkorna, eller häng av vätskan om du köpt färdigskalade. Hacka grovt.
  2. Plocka ur köttet ur hummern. Försök bevara köttet i klorna så intakt som du kan. Ta bort ”bajsrännan” och tärna sedan stjärt och leder.
  3. Tärna äpple och selleri fint.
  4. Blanda samman allt hack och vänd i majonnäs.
  5. Tillsätt smetana till krämig konsistens.
  6. Smaka upp med citronzest och juice.Salta och peppra.
  7. Fyll avsvalnat tacoskal med röra och toppa med örter.

Sill- och potatisfyllning

  1. Smaksätt smetana med riven pepparrot, finhackad rödlök, löjrom, gräslök och svartpeppar.
  2. Fyll avsvalnat tacoskal med röran, potatis, sill och dill.

Tacoskal

  1. Skär ner tunnbröden i snacksstorlek.
  2. Värm oljan på medelhög värme och stek brödet tills det är gyllene.
  3. Lyft bröden åt sidan, gärna på hushållspapper och böj försiktigt.