150 g kräftstjärt, avhängda och delade men ej sönderhackade
Semitorkade tomater
200 g tomat (blandade små sorter)
Servering
4 miniburrata
300 g tomat
krondill
Gör så här
Tomatsås
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Dela och rosta tomater, lök och vitlök i ca 15 minuter.
Om tomaterna får för mycket färg kan du skrapa av lite av det brända, men skrapa inte bort allt då det ger en härlig karaktär. Mixa blandningen i en kannmixer med salt, peppar och saffran.
Häll ner olivolja i en jämn stråle tills såsen emulgerar.
Smaka upp med lite rödvinsvinäger.
När såsen är ljummen så vänd i hackade kräftstjärtar.
Semitorkade tomater
Dela tomaterna och lägg med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen på 80 grader i ca 2 timmar.
Servering
Bottna assietter med lite av tomatsåsen.
Lägg på en burrata som du bryter sönder lite försiktigt.
Toppa med olivolja, färska tomater, semitorkade tomater och krondillskronor.