Miniostpajer med gubbröra

Abba Miniostpajer med gubbröra
Foto: Köket.se

Miniostpajer med gubbröra

16 ingredienser

30 min

Små goda smördegspajer med ostfyllning som toppas med en klassisk gubbröra - enkelt, festligt och väldigt gott! Servera som snittar eller som en del av buffébordet.

Grebbestads ansjovis
Abba ansjovis

Grebbestads ansjovis

En riktig klassiker! Ansjovisfilé är en ljuvlig smaksättare i Janssons frestelse och gubbröra.

Läs mer

Ingredienser

portioner st

Pajer

  • 1 smördeg
  • 1 ägg, att pensla med
  • 1 dl standardmjölk
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar

Gubbröra

  • 4 färskpotatisar
  • 2 ägg
  • 125 g Grebbestads ansjovis
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 0,5 dl färsk gräslök, hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt

Gör så här

Miniostpajer

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ut smördegen till 12 fyrkanter. Tryck försiktigt ner smördegsbitarna i en muffinsplåt eller hårda muffinsformar.
  2. Vispa upp ett av äggen och pensla smördegen.
  3. Vispa det andra ägget tillsammans med mjölk och riven ost. Salta och peppra.
  4. Häll upp fyllningen i pajskalen och grädda i 12-15 minuter.

Gubbröra

  1. Koka potatisen. Häll av och låt svalna. Koka äggen hårdkokta, skölj med kallt vatten och skala.
  2. Hacka potatis, ägg och ansjovisfiléer i små fina bitar. Finhacka rödlöken och örterna.
  3. Blanda allt med majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt.
  4. Toppa pajerna med gubbröran när de svalnat och garnera med en dillkvist.
TIPS!
7 snabba snittar med sill
Abba Sillrösti med ricotta & västerbottenost

7 snabba snittar med sill

Du gör snabbt och enkelt godaste snittarna med dessa sillfavoriter!

Läs mer

Smarrig sill på nolltid
Abba västerbottenssill NY 2021

Smarrig sill på nolltid

Hitta en ny sillfavorit till buffébordet!

Läs mer