De här minipajerna har italiensk inspiration och ska bakas i muffinsformar. Trots att de inte har något pajskal är de mättande. Det blir godast med färsk spenat och ricotta i pajerna och de kan serveras med prosciutto och en sallad.
Värm ugnen till 150 °. Koka upp en kastrull med rejält med vatten. Doppa spenaten i det kokande vattnet i 5 sekunder. Hacka spenaten och krama ur den. Riv parmesanosten, hacka pinjenötterna och bladpersiljan.
Lägg ricottan i en matberedare och kör till en jämn och tjock smet. Blanda samman ricotta, gräddfil och peppar. Vispa upp äggen i en separat skål och rör sedan ner vispet i ricottablandningen. Blanda ner spenat, parmesan, pinjenötter och bladpersilja.
Smörj tolv små muffinsformar och lägg en klick av blandningen i varje form med hjälp av en sked. Grädda i 30 minuter eller tills pajerna fått en fast konsistens och vacker gyllenbrun färg.