Mini pinsa bianco och rosso

NYHET
koket.se
Minipinsa bianco och rosso
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Mini pinsa bianco och rosso

14 ingredienser

30 min

Pinsa är ett italienskt bröd som är fluffigt likt en focaccia och med segheten från en pizza. Här görs de i miniformat i två olika varianter - en klassisk med tomat och mozzarella och en vit med zucchini och grönkål.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

  • 4 förp minipinsa (à 130 g)

Rosso

  • 1 burk hela konserverade tomater (à 400 g)
  • 1 klyfta vitlök (till tomatsåsen)
  • 1 kruka färsk oregano
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 förp minimozzarella

Bianco

  • 1 zucchini (liten)
  • 100 g parmesanost
  • 250 g mascarpone
  • 1 klyfta vitlök (till ostkrämen)
  • 4 blad svartkål
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor, lägg dem i ett durkslag, salta riktigt och låt stå och rinna av.
  3. Mixa burktomaterna med vitlök, salt, 1 msk olivolja och oregano. Ställ åt sidan.
  4. Riv hälften av parmesanen i en skål och tillsätt mascarpone, 1 msk olivolja och finriven vitlök. Salta och blanda runt.
  5. Riv svartkål i mindre bitar och droppa på 1 tsk olivolja och lite salt, massera svartkålen lätt.
  6. Krama ut vattnet ur zucchinin.
  7. Bred ut tomatsåsen på hälften av pinsorna och den vita ostkrämen på andra hälften.
  8. Toppa de röda pinsorna med mozzarella och de vita med zucchini och svartkål.
  9. Baka i ugnen tills osten smält och är lätt gyllene.
  10. Toppa de röda med färsk basilika och olivolja. Och de vita med riven parmesan.