Miniprinsesstårtor, Tea Malmegårds recept

POPULÄRT
koket.se
Miniprinsesstårtor
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Miniprinsesstårtor, Tea Malmegårds recept

16 ingredienser

Galet gulliga prinsesstårta i miniformat! Tea gör rulltårtebottnar som toppas med krämgrädde och marsipan. 

Se steg för steg hur Tea gör sin vaniljkräm här >>

Vill du toppa tårtorna med en marsipanros? Se steg för steg hur du gör här >>

logo
Tea Malmegård 2016

Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser

portioner6 - 8 minitårtor

Botten

  • 55 g ägg, rumsvarmt (1 st)
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 40 g vetemjöl [0,66 dl]
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker

Diplomatkräm

  • 200 g vaniljkräm
  • 100 g vispgrädde, vispad

vaniljkräm

  • 45 g äggula [3 st]
  • 65 g strösocker [0,6 dl]
  • 20 g majsstärkelse [0,33 dl]
  • 0,5 vaniljstång
  • 190 g mjölk 3 % (<2 dl)
  • 30 g osaltat smör

Montering

  • 100 g sylt (t ex jordgubbs)
  • 400 g ofärgad marsipan
  • florsocker

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
  2. Vispa upp ägg och 45 g socker med en elvisp till ett ljusgult fluffigt skum. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i äggskummet i omgångar, vänd i för hand.
  3. Bred ut smeten tunt över ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 2-3 minuter.
  4. Strö den mindre mängden socker över botten och lägg ett nytt bakplåtspapper över den varma botten. Stjälp den upp och ner med hjälp av en kall plåt. Dra försiktigt bort det använda
  5. bakplåtspappret och låt botten svalna.

Vaniljkräm

  1. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna ur ena sidan och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. (Den andra halvan går bra att förvara i frysen till nästa användning). Koka upp under omrörning och plocka sedan upp vaniljstången.
  3. Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen.

Diplomatkräm

  1. Vispa grädden och vänd i vaniljkräm. Fyll i en spritspåse.

Montering

  1. Stryk ut sylt över botten och rulla ihop till en rulltårta. Skär 2-3 cm tjocka skivor. Spritsa en topp diplomatkräm på varje rulltårta och lägg alla på ett bakplåtspapper med ordentligt mellanrum mellan varandra.
  2. Kavla marsipanen cirka 2-3 mm tjock. Stansa ut bitar som är tre gånger så stora som rulltårtan och lägg på en efter en. Arbeta med handen för att få dem så släta som möjligt. Pudra med florsocker.