Minirårakor i våffeljärn

NYHET
koket.se
Minirårakor i våffeljärn
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Minirårakor i våffeljärn

11 ingredienser

30 min

"Genom att göra rårakorna i våffeljärnet så garanterar du att de alltid blir gyllene och frasiga! Välj hur stora du vill göra dem - som små snacks till ett mingel eller lite större som en förrätt." /Josefine Haamer von Hofsten och Carla von Hofsten

Se Carla von Hofsten laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 potatisar
  • 1 tsk salt
  • smör

Topping 1

  • gräddfil
  • rödlök, finhackad
  • tångrom (eller rom)
  • dill

Topping 2

  • gravad lax
  • färskost (med pepparrot)

Topping 3

  • färskost
  • granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Värm våffeljärnet till medelvärme och ställ det under köksfläkten.
  2. Skala potatisen och riv den grovt.
  3. Klicka i lite smör i våffeljärnet.
  4. Sprid ut en stor matsked riven potatis i våffeljärnet och grädda rårakan tills den är gyllene (tar ca 3 minuter).
  5. Toppa med valfri topping!