Smält smöret. Tillsätt mjölken och filmjölken och värm till 37 grader. Häll över i en degbunke.
Blanda ner jäst, socker och salt och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma. Arbeta ner mjölet och låt degen jäsa till dubbel storlek under en ren handduk i ca 1 timme.
Forma degen till bollar stora som en halv golfboll. Låt jäsa under handduk i ca 20 minuter.
Pensla bullarna med ägg och grädda i 200 grader i ca 8 minuter. Låt svalna på ett galler.
Vispa grädden och riv mandelmassan. Skär av lock på bullarna och gröp ur bottendelen. Blanda det urgröpta innehållet med mandelmassan. Blir det lite torrt går det bra att tillsätta lite ovispad grädde.
Fyll urgröpningen med mandelmasseblandningen och toppa med vispad grädde, lägg på locket och pudra rikligt med florsocker över.