Stansa ut rundlar av tortillabröden som är ca 6–7 cm i diameter och fritera tills de blir gyllene och krispiga i oljan. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och salta lätt.
Avokadokräm
Mosa eller mixa avokado slät och smaka av med lite citronsaft, salt och svartpeppar.
Chimichurri
Finhacka schalottenlök, vitlök, persilja, koriander och röd chili. Blanda samman med olja, citronsaft och vinäger. Smaka av med salt (snåla ej) och nymalen svartpeppar.
Halstrad pilgrimsmussla
Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i pilgrimsmusslorna när den är riktigt het, salta och låt steka i 30 sekunder.
Vänd pilgrimsmusslorna, klicka i smör och salta igen. Låt steka 30 sekunder även på den här sidan. Ta upp och lägg på ett fat.
Servering
Lägg ut ”tostadas” (friterade majstortillas) på ett fat. Klicka på avokadokräm och lägg pilgrimsmusslan ovanpå. Toppa med chimichurri, finskuren jalapeno och lite koriander. Servera direkt!